Pezsgős lilakáposzta: malacsült mellé ez a legjobb köret

Sági Zsófia 2018. december 30.

Újévkor elmaradhatatlan a malacsült, amely mellé párolt lilakáposzta dukál. Nem egy nagy ördöngösség elkészíteni ezt a köretet, szuperül illik minden mellé és tökéletesen kiegészíti az ízeket. 

A lilakáposztát készíthetjük almával, szilvával, de szerintem a la nature a legfinomabb - egy kis adag pezsgővel megbolondítva. Igazi újévi köret, amellyel egészen biztosan levesszük a lábukról a rokonokat, barátokat. 

lilakaposzta.jpg

Ezen a recepten egyszerűen nem lehet mit elrontani, csak arra kell odafigyelni, hogy kellőképpen megpárolódjon, puha legyen a káposzta, de ez is csak idő kérdése. A kömény nagyon jól áll ennek az ételnek, ha szeretjük az ízét, akkor emelhetjük picit a mennyiségét. 

Fontos, hogy a cukor karamellizálva legyen, a karamellás-édes íz nagyon sokat dob az összhatáson, nemcsak a káposztának, hanem a beleszeletelt vöröshagymának is nagyon jól áll. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8014388460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása