Egyél egy hamburgert és segíts valakin! Sose volt ilyen finom a jótékonykodás

Sági Zsófia 2018. december 8.

Egyre több és több étterem kezd bele jótékonysági akcióba, gyűjtésbe a rászorulóknak. Az ünnepek előtt különösen sokan vesznek részt a jótékonysági programokban, hogy egy kis örömet csempésszenek a nehéz sorsú gyermekek karácsonyába. 

Fogjunk össze karácsonykor és segítsünk a rászorulókon - ehhez semmi egyebet nem kell tennünk, csak ennünk egy hamburgert vagy kuglófot, esetleg egy jótékonysági menüsort. A Zing Burger, a Panificio il Basilico jótékonysági akcióját és az Együnk Egymásért és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kampányát fogom nektek bemutatni.

Zing Burger és Budapest Bike Maffia

Idén a Budapest Bike Maffiával összefogva indítottak kampányt, akik szintén már évek óta küzdenek azért, hogy minél több éhes száj jusson ételhez, jelenleg is 12 különböző programmal segítik a rászorulók mindennapjait. Ebben az évben a Zing Burgerrel együttműködve hamburgereket juttatnak el közvetlenül a rászorulóknak. 

Az adakozásba ezúttal a vásárlókat is belevonták: ha december 5. és 18. között a "Tegyünk jót" hamburgerből vásárolunk, akkor rögtön jótékonykodunk is, ugyanis a nevünkben egy-egy hamburgert juttatnak el a nehéz sorsú gyerekeknek. Tehát minden egyes megvásárolt hamburger után elküldenek egyet egy gyermekotthonba. A "Tegyünk jót" burger dupla baconnel, ementáli sajttal, BBQ szósszal, sült hagymával és füstölt sajtos labneh-vel készül, és minden Zing Burger&Co. étteremben elérhető, ráadásul online azt is nyomom tudjuk követni, hogy hány felajánlás gyűlt eddig össze. 

hamburger_1.jpg

Fotó:Shutterstock

Panificio il Basilico  

A pékség csapata, élén Szabadfi Szabival, a pékkel, aki az idei Ide süss! címe műsor zsűritagja is volt, decemberben egy jótékonysági gyűjtésbe kezdett. Az UNICEF Magyarországgal karöltve kezdtek a projektbe, melynek célja a rászoruló gyermekek megsegítése. Szabi egy különleges UNICEF minikuglófot készít minden Panificio üzletbe, amely megvásárlásával 100 Ft-tal támogatjuk a nehéz sorsú gyermekeket, mely adományhoz a pékség is hozzáad 100 Ft-ot, így összesen 200 Ft-tal segíthetjük a rászorulókat. A kezdeményezést online is lehet támogatni ezen a linken. A jótékonysági gyűjtés január 13-ig tart.

szabipek.jpg

Fotó: Panificio il Basilico Facebook-oldal

Együnk egymásért

Az Együnk egymásért kampányt 7. alkalommal indította el a Magyar Élelmiszerbank. Bár a program szeptemberben indult, nagyon sok étterem vesz részt a gyűjtésben egészen december 31-ig, ezért mindenképpen fontosnak tartottam őket is megemlíteni. Ez egy olyan interaktív adománygyűjtés, amely a téli időszakban biztosít ellátást a rászorulók számára. Vendéglátóhelyek és vállalatok csatlakoztak a programhoz, az éttermek Együnk Egymásért menüt vagy fogást kínálnak az étlapjukon, amely megvásárlásával támogathatjuk a nélkülözőket. A vállalatok jótékonysági sütivásárt, salátavásárt vagy közösségi menzát szervezhetnek, ahol a kollégák  az adományaikat becsületkasszába dobhatják. Ezen a linken megnézhetitek, hogy melyik vendéglátóhelyek vesznek részt a kampányban még decemberben és mivel támogatják a Magyar Élelmiszerbank munkáját. Vegyük meg az Együnk Egymásért menüt, együnk egy jót és közben segítsünk másokon!

ee.jpg

Fotó: Magyar Élelmiszerbank Egyesült weboldala

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan várja az adományokat, de most az Adni Öröm! jótékonysági akció keretein belül, december 13.-18. között 133 SPAR-ban és 32 INTERSPAR-ban tartós élelmiszereket gyűjtenek. A szervezők idén egy bevásárlólistát is összeírtak, hogy mire lenne szükségük a nélkülözőknek. A lista 200 méter hosszú és több ezer tétel szerepel rajta. A listát az érintett Spar üzletekben, metrókban és más hirdetési platformokon is megtalálhatjuk. A bevásárlólistán található élelmiszerekből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csomagokat állít össze, ezeket személyesen adja át még karácsony előtt a rászoruló családoknak, egyedülálló időseknek, a fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek. A jótékonysági akcióban szereplő üzletek listáját itt találod

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Ez nem kifejezetten karácsonyi kezdeményezés, mégis sok vendéglátóhely vesz részt a programban. Ezek az éttermek, pékségek, kávézók a Hitka Viktória által tervezett vászontáskákat árulják, amelyek megvásárlásával az UNICEF korábbi gyermekjogi igazgatója által létrehozott, Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt támogathatjuk. Minden vászonzacskón egy fontos üzenet van, 3000 Ft-ba kerülnek, és a teljes összeget az alapítvány megsegítésére fordítják. A táskákat megvehetjük NOS, a Franziska, az Alma Nomad Bakery, az On The Way Coffee CO.és a LOLLIPOP FACTORY BUDAPEST PARK coffee & kitchen üzletekben, de a lista folyamatosan bővül.

hintalovon_szatyor_01.jpg

Fotó: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány weboldala

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8414451222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása