Én úgy szeretem a sóskát, ahogy van, savanyún, az se baj, ha összehúzza a számat. A körülöttem élők viszont sajnos nincsenek ezzel így, ezért ki kellett találnom valami olyan trükköt, amivel az édesszájú bandával is sikerül megszerettetni kedvenc zöldemet.
A fél kiló kristálycukor - bár valóban kézenfekvő - olyan módszer, amivel nem tudtam megbékélni.
A megoldás akkor került a látóterembe, mikor a legkisebb gyereket tápláltam hozzá, és rájöttem, hogy sütőtökkel vagy édesburgonyával sokkal jobban lehet babafőzeléket sűríteni, mint sima krumplival. Ennek az az első számú oka, hogy a krumpli turmixolhatatlan, a batáta és a sütőtök viszont jól bírja a pürésítést.
Onnantól kezdve csak velük kombináltam a különböző főzelékeket, ez a természetes édesítő pedig annyira bejött, hogy a sóska esetében egyszerűen rajtunk ragadt. Már soha nem készül sima krumplival, csak édessel, így pedig nem is kell bele cukor, mégis mindenki megeszi.
A képen épp a tökéletes tükörtojás társaságában látható.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors