Joghurtos céklasaláta: finom, egészséges és jól is néz ki

Ács Bori 2018. november 19.

A cékla a tél megmentője, nemcsak azért mert finom, hanem mert elképesztően intenzív színe van, már attól jobb kedve lesz az embernek a szürke novemberben, ha ránéz egy céklalevesre vagy egy salátára. 

Sütve és nyersen szeretem a legjobban, de mivel lassan sül meg, a nyers a legesleggyorsabb instant megoldás. Pucolás, reszelés, keverés, és kész. Persze pucolásnál jobb védekezni, egy gumikesztyű vagy nagyon gyakori kézmosás szükséges, ha nem akarok egész nap rózsaszín ujjakkal rohangálni.

dsc_2831.jpg

Ráadásul a cékla nagyon karakteres ízű zöldség, nem kíván maga mellé sokat: elég egy kis tejföl vagy joghurt rá, de egy szimpla ecetes öntettel is tökéletesen elvan. Itt most éppen egy minimalista görög joghurtos verzió következik. 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2914374017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása