Nagyon szeretek csirkemellel dolgozni, mert elképesztően gyorsan elkészül, és minden jól áll neki. A tejszínes szószokért alapból is odavagyok, de a kapor még nagyon sokat dob rajta. Ha igazán tartalmas fogást szeretnénk, rakjunk bele friss gombát is, isteni lesz.
Egyik családi ismerősünk készített mindig kapros-tejszínes csirkemellet, előtte eszembe sem jutott ez a szuper párosítás. Bár gomba az ő receptjében nem volt, az évek alatt kialakult nálunk egy ilyen változat is. Egyszer elkészítettem egy tejszínes-gombás szószt, és akkor jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne akkor már tejszínes-gombás-kapros verzió is belőle?
Azért is imádom ezt az ételt, mert sok más csirkemellel készült recepthez hasonlóan, ez is se perc alatt elkészül. Amikor fáradtan hazaesek a munkából, ez még akkor is belefér az időbe, kb. 20 percet elég rászánni erre a szuper vacsorára. Szerintem akkor a legjobb ez az étel, ha a csirkemellet hagyjuk jól lepirulni.
Köretnek én általában rizst készítek mellé, de egyébként meglepően finom tarhonyával is, már csak azért is, mert személy szerint nagy kedvencem a tarhonya, úgyhogy amivel tudom, azzal mindig párba állítom. De ha éppen olyan kedvünkben vagyunk, akkor akár még tésztát is kifőzhetünk mellé.
Fotó: Shutterstock