Csirkemellsonka házilag, finom zöldfűszerekkel - Ha a gyors változatot keresed

Tamás Katalin 2018. október 15.

Nátrium-nitrit, nátrium-izo-aszkorbát, trifoszfátok, polifoszfátok, aromák – csak néhány összetevő, amit egy random, előrecsomagolt csirkemellsonka címkéjén találhatunk. Muszáj ez mind a szendvicsbe?

Talán többségük nem is olyan ártalmas az egészségre, mint amilyen rosszul hangzik, természetesnek és gusztusosnak viszont biztosan nem mondanánk.csirkemellsonka-kepe.JPG

A tudatosságba nem igazán fér bele a mesterséges adalékanyagokkal teli felvágott, ezért egy ideje én is rászoktam, hogy amit csak lehet, házilag készítek el. Fél kiló csirkemell elég egy kisebb rúd felvágotthoz, ebből bőven jut a szendvicsekre. Bár ez nincs tele tartósítószerrel, még kisebb étkűeknél is garantáltan elfogy pár nap alatt.

Amellett, hogy egyáltalán nem drága, és jó érzés, hogy tudod, mit eszel, igazából nem is tart sokkal tovább összedobni egy ilyen csirkemellsonkát, mint megfordulni a boltból, szóval sokszorosan megéri azt a szerény fáradságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514243347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása