Örök klasszikus, a brassói aprópecsenye - egyszerűsítsd le a krumplisütést!

Így úszhatod meg az olajgőzben ácsorgást

Belsőolga 2018. július 26.

A brassói aprópecsenye mindenki kedvence, főleg, ha megbízható személy készíti. Például mi magunk. Magát a tokányt feltenni nem tart tovább negyed óránál, a krumplisütés vége felé viszont általában már háromszor is megbánjuk, hogy ilyesmire adtuk a fejünket. Ám egyáltalán nem törvényszerű, hogy így legyen, eláruljuk, hogy úszhatod meg az olajgőzben ácsorgást.

Szinte alig létezik étel, aminek többféle receptje lelhető fel az interneten és az éttermekben, mint a brassóinak. Nincs tehát könnyű dolga annak, aki először szeretne ezt főzni, úgyhogy most még eggyel hozzájárulunk a tökéletes zűrzavarhoz - habár szerintem pont a hullámok elcsitulásához. Mert szerintem ez a tökéletes brassói aprópecsenye.

brassoi.jpg

Természetesen sertésszűzből készül, és természetesen szalonnazsíron indul. Kell bele sok-sok fokhagyma, bors és majoranna, pirospaprika viszont még véletlen sem.

Így süsd a krumplit

A brassói kockára vágott sült krumplival az igazi, vagyis azzal brassói. Mással is finom persze az így elkészített tokány, csak mással már nem brassói, hanem valami más. Ennél az ételnél a húst összekeverjük a frissen kisütött krumplival, és azonnal tálaljuk - természetesen édes befőttel, barackkal vagy szilvával, és nem savanyúsággal.

Az olajgőzben ácsorgást pedig úgy tudod megúszni, ha a kockára vágott krumplikat először megfőzöd vízben, lecsöpögteted, átteszed egy tepsi zsírba, és betolod a sütőbe, hogy ott süljön pirosra. Mire kész a krumpli, a hús is megfő, és kezdődhet a lakoma.

Fotó: Belső Olga

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1814120275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása