Az aranysárga laskagombát ismered? Isteni krémleves készül belőle

Ne elégedj meg a zacskós gombalevessel!

SóBors 2018. július 12.

A gombakrém leves, mint általában a krémlevesek, borzasztó hálás ételek: fél óra alatt elkészülnek, és szinte semmi másra nincs szükség az egyetlen alapanyagon kívül. Konyhatechnikailag is tökéletesen hülyebiztosak, és mindenki szereti.

További jó hír a krémlevesek világából, hogy sajtos pirítóssal tálalva le is tudhatunk vele egy teljes étkezést. Ha nemcsak a gyomrodat tartod nagy becsben, de az ízlelőbimbóidat is szereted kényeztetni, akkor pedig játszhatsz a zöldségek és a sajtok párosításával, a tökéletes összhang érdekében.

aranysarga_laskagomba.jpg
Aranyságra laskagomba. Fotó: Eva Kröcher

Időnként lehet kapni aranysárga laskagombát, aminek nemcsak a külseje, de az íze eléggé különbözik a sima laskagombáétól. Ha ilyet látsz, feltétlenül vedd meg, és abból csinálj gombakrémlevest! Természetesen ez a recept simán megállja a helyét bármilyen más gombából is - sőt, tovább megyünk: szinte bármilyen zöldségből.

Alig nehezebb, mint a zacskós verzió, de sokkal finomabb!

Mivel nagyjából semmivel sem fűszerezzük, az alapanyag íze meghatározó. Ez nem az ízfokozó, nátrium-glutamát és vegetaízű leves lesz, amit már szagról felismer mindenki, aki valaha életében volt menzás, vagy kollégista, hanem igazi, tiszta, gombaízű étel. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3314094833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása