A balzsamecet és a méz elég ütős párosítás, és még a legunalmasabb csirkemellet is feldobja. Persze mi arra biztatunk mindenkit, hogy ne gyári, hanem inkább tanyasi csirkét vásároljon, de nyilvánvalóan tisztában vagyunk a realitásokkal is. Következik a "hogyan készítsünk a dögunalmas csirkemellből átütően finom, szaftos, pikáns husikát" recept.
Ha valóban azt szeretnénk, hogy a hús minden kis szegletét átjárja az édes-fűszeres íz, akkor kénytelenek vagyunk előre gondolkodni, és egy éjszakára benne hagyni a pácban a csirkét. Ha nagyon nincs időnk ilyesmire, nos, még akkor is jobban járunk ezzel a páccal, mint a semmivel.
A páclét a végén nem dobjuk ki, hanem alaposan beforraljuk (redukáljuk), így egyrészt a bacik már biztos, hogy nem élik túl a kalandot, másrészt pedig készül belőle egy selymes és illatos, fényes, intenzív ízű, fűszeres szósz.
A pácból készül a mártás
Legjobban a krumplipüré illik hozzá, ami ezzel a mártással meglocsolva nagyon-nagyon finom lesz. Persze nyugodtan készíthetsz hozzá rizst, vagy más, semleges ízű köretet is, ha jobban belegondolunk, mindegy, a méz és a balzsamecet keveréke úgyis mindent visz.
Fotó: Shutterstock