A jó madártej selymes és könnyű, mint egy szép álom - és két titka van

Ne spórolj a tojássárgákkal!

SóBors 2018. május 10.

A jó madártej nem egy bonyolult dolog, csak néhány apróságra kell figyelni. Ez a békebeli desszert nálam mindig a nyári, ráérős családi ebédek hangulatát idézi.

A tojásos angolkrémnek - ez a vaníliasodó hivatalos neve - két titka van: egyrészt nem szabad spórolni a tojássárgákkal, ugyanis a krém a sok tojássárgától lesz igazán finom, krémes és sűrű, ha lisztet használunk, sosem lesz ugyanolyan selymes.

shutterstock_189505382.jpg

A másik titok pedig a valódi vanília: egy ennyire egyszerű, ilyen kevés hozzávalóból álló ételnél a jó alapanyag mindent visz. 

Jó ha tudod! Ez a vaníliás-tejszínes krém tökéletes alap vaníliafagylalthoz is.

Habmadarak idegösszeroppanás nélkül? Igen!

A habgaluskák (madarak) készítése közben szoktunk a leginkább idegösszeroppanást kapni. Egyfelől kell hozzá sok tej, ami hajlamos leégni, a madárkák pedig szeretnek szétesni főzés közben. Ha neked is volt már több kudarcod a témában, akkor van egy jó hírünk. A habgaluskákhoz használhatjuk a mikrót, amiben egyetlen perc alatt elkészülnek, és tökéletesek lesznek. Többen is próbáltuk, és tényleg működik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8213873582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása