Citromos kaporpesto, a grillezések és a nyári levesek megmentője

Ács Bori 2019. július 5.

A kapor nemcsak azért jó, mert nagyon illatos, markáns ízű, derekasan viseli a hőkezelést és süteménybe is bele lehet sütni, hanem mert sok más friss fűszerrel ellentétben nagyon sokfelé kapni itthon.

Nem úgy, mint mondjuk koriandert vagy tárkonyt, amit úgy kell levadászni a városban. Most kell kihasználni és minél több mindenhez felhasználni, amikor a legszebb és legdúsabb csokrok kaphatóak belőle. Nemcsak kovászos uborkába, nemcsak tökfőzelékhez, hanem magában, nyersen is nagy erővel tud feldobni sok nyári ételt.

Pestót nem igazán szoktak kaporból készíteni, pedig annyira erős íze és illata van, hogy egyenesen kiált a műfajba való felvételért. Lime vagy citrom illik hozzá a legjobban és egy kis fokhagyma. Különösen grillezett húsok és zöldségek mellé csodálatos, amikhez nagyon megy valami zöld, friss, savanykás íz. 

kaporpesto_1.jpg

Nagyon jól fel tudja dobni a nyári hideg leveseket is, a céklát, az uborkát és a tököt, de főzelékekhez is nagyon jó feltét vagy betét utólag.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8014920842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása