Szaftos-illatos almás-mákos süti, tíz perc munkáért a tiéd lehet

Reszel, kever

Belsőolga 2018. október 5.

Valami gyümölcsöt vagy zöldséget keverni a sütik tésztájába mindig jó ötlet, mert akkor tutira valami finom, szaftos, ízekben gazdag végeredményt kapunk. Mi lenne kézenfekvőbb a magyar konyhában, mint az almás-mákos süti?

Ráadásul ez tényleg egy végtelenül egyszerű recept, semmi olyasmi nem kell hozzá, ami ne lenne otthon egyébként is általában. Az elkészítése is körülbelül annyi előképzettséget igényel, mint egy muffiné: abszolút hülyebiztos.Erre a kombinációra vágytunk egész életünkben.

almas-makos_suti.jpg

Az alma lereszeléséhez álljon itt egy rövid útmutató. Nem mintha nehéz lenne, csak eláruljuk a legpraktikusabb utat. Először megmossuk az almát, majd egészben körbehámozzuk. Ezután megfogjuk két ujjunkkal a csutkájánál alul és fölül, és körbereszeljük. Ha véletlen belemegy a magház is, sebaj, kivesszük. Így nem kell felvágni, a magházat kiemelni, és hasonló időrabló dolgokkal bíbelődni, és még az ujjunkat sem reszeljük oda.

Kávé mellé, vagy másnap a suliba

A mákos sütik mellé nyugodtan adhatsz vaníliás cukorral kikevert mascarponét, vagy vaníliafagyit, vagy semmit, hanem egy jó kávét, esetleg a maradékot (ha van), beteheted a gyerek uzsonnás dobozába. Nem fog tiltakozni, ráadásul nem is egy értéktelen lisztes sütit adtál neki, hanem csupa értékes dolgokból álló remekművet.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914266657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása