Rukkolasaláta friss fügével és kecskesajttal: laktató nyár végi fogás

Szász Eszter 2019. augusztus 27.

Imádom a friss fügét, bármennyit meg tudok enni belőle. A főnököm múltkor meglepett, és egy egész dobozzal hozott belőle. A kertjében termett, isteni volt. 

A fügével az a gond, hogy nagyon hamar megromlik, gyorsan meg kell enni, fel kell használni. Az egyik ilyen módja, ha salátába tesszük. Rájöttem, hogy a saláták, ha megfelelően variáljuk az alapanyagokat, megunhatatlanok. Minél hangsúlyosabbak az összetevők, annál izgalmasabb ízvilágot kapunk. 

ruccola_salata_fugevel.jpg

Tévedés, hogy a saláta csak nyáron laktat, bármelyik évszakban tápláló fogás lehet, csak tegyünk bele kicsit a szezon ízeiből is.

Nyárvégi, diétás finomság

Ebbe a salátába például pekándió került. Kicsit izgalmasabb az íze, mint a hagyományos diónak, de nem veszi el a hangsúlyt a többi alapanyagtól. A másik hozzávaló a rukkola, ami a saláta igazi karakterét adja. Erre kerül a füge, amely a kellemes édes ízről gondoskodik, valamint egy kis kecskesajt koronázza meg. Érdemes mézes-mustáros öntettel készíteni. Ha mégis kevésnek találnánk önálló fogásként, akkor süthetünk mellé húst. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9815021448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása