A karfiol és a cheddar sajt zseniális páros. A karfiol enyhe, natúr, viszonylag semleges ízéhez nagyon jól passzol a cheddar sajt karakteres, jellegzetes íze, tökéletesen kiegészítik egymást.
Erre akkor jöttem rá, amikor elkészítettem a karfiol mac'n'cheese-t, az utóbbi idők legnagyobb kedvencét. Elkezdtem további receptek után kutatni, amelyekben a cheddar és a karfiol párosa hasonlóképpen érvényesül, így bukkantam rá erre a tócsnira.
Az elkészítése nem bonyolult, annyi munka van csak vele, míg a sajtokat lereszeljük, illetve a karfiolt előfőzzük, utána már gyerekjáték az egész: mindent összekeverünk, majd egy kis zsiradékon kisütünk.
Ettől lesz ropogós
Nem mondom, hogy más sajtokkal nem lesz finom, nyugodtan reszeljük bele, amit a hűtőben találunk, de érdemes legalább egyszer cheddarból is elkészíteni. Liszt nem kerül bele, zsemlemorzsa tartja össze az alapanyagokat, amelyet lecserélhetünk panko morzsára is, ha ropogósabb élményre vágyunk.
Fotó: Getty Images