Fahéjas sárgabarackkal töltött gombóc házi zsemlemorzsába forgatva

Szász Eszter 2019. július 25.

Gyerekkoromban nagy szilvásgombóc-rajongó voltam. Bár a szilvát nem szerettem benne, a levét igen, ami jól átitatta a gombócot. 

Mindig azt hittem, hogy a gombóc egy bonyolult étel, hiszen meg kell gyúrni, megtölteni, kifőzni, közben pedig semmivel sem időigényesebb, mint egy piskóta. És még csak nem is kell különleges alapanyagokat vásárolni hozzá. 

Muszáj kipróbálni

Számomra nagyon sokáig kizárólag a szilvás létezett, de bármilyen csonthéjas gyümölccsel, így sárgabarackkal is meg lehet tölteni. A sárgabarackos változatot kóstolva még egy megrögzött szilvásgombóc-imádó is elbizonytalanodik. Viszont mindenképpen jó érett barackokat válasszunk, aminek a levét majd jól beissza a gombóc. 

barackos_gomboc.jpg

Van egy jó ismerősöm, aki rendszeresen posztol isteni, saját készítésű, ráadásul egészségtudatos és diétás ételeket. Egyik nap egy adag gyönyörű sárgabarackos gombóc fotóját tette ki, amelyet ugyan teljes kiőrlésű zsemlemorzsába forgatott, ennek ellenére a legkevésbé sem volt diétásnak nevezhető. A fotó olyan népszerű lett, hogy muszáj volt gombócot főznöm nekem is, ami a saját készítésű zsemlemorzsától lett még finomabb. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8314970378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása