Fetával töltött gomba friss bazsalikommal és kakukkfűvel - Gyors, húsmentes fogás

Szász Eszter 2019. július 13.

Sosem tudtam megérteni, hogyan vannak olyan emberek, akik nem szeretik a gombát. Én minden formában imádom, rántva, pörköltnek, tojásrántottába vagy akár csak párolva. 

A gomba szuper fehérjeforrás, így - nyáron, vagy csak ha épp nem kívánjuk a húst - húspótlóként is ehetjük. Alacsony a kalóriatartalma, de nagyon hamar eltelít, így gyorsan jóllakottnak érezhetjük magunkat tőle. Bár könnyed étel, mégis nehezen emészthető, úgyhogy vigyázzunk a mennyiséggel.

toltott_gombafejek.jpg

Óvatosan tisztítsuk meg

Az ízanyagok a gomba kalapjában, közvetlenül a héj alatt találhatóak, úgyhogy óvatosan tisztítsuk, inkább csak jól mossuk meg és kapargassuk le. A gomba nagyon könnyen romlik, így mindig frissen készítsük, lehetőleg aznap együk is meg.

A gomba párolva vagy grillezve a legegészségesebb. Most fetával töltöttem meg, ami kiemeli az ízét, ráadásul gyorsan összeállítható, könnyű, mégis laktató nyári recept. A feta helyett juhtúróval is készíthető, úgyis nagyon finom. Arra ügyeljünk, hogy önmagában is sós mindkét alapanyag, így már további sózást nem igényel az étel.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414935864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása