Nyáron bármennyi fagyit meg tudnánk enni, és sokan nem is kívánják a tömör, krémes, nehéz desszerteket. Ez a fagyis süti kicsit elegánsabb, mint a sima gombócok, így ha vendégeknek valami különlegesebb szeretnél, akkor itt a megoldás.
Meg lehet oldani ezt a desszertet hipergyorsan is, ha készen veszünk a boltban kekszet és fagylaltot, de azért jóval finomabb lesz házi keksszel rétegezve.
Bármilyen ízű fagyival
A legtöbb recept vanília ízesítésű fagylaltot ajánl a szendvicshez, de akármilyet használhatunk, legyen az gyümölcsös, csokoládés, mentás, nyugodtan szárnyaljon a fantáziánk. A házi fagylalt receptjét már korábban megírtuk nektek, így az most külön nem szerepel a leírásban.
Hogyan lesz szép, szabályos formája a szendvicsnek?
Ahhoz, hogy szabályos formájúak legyenek a fagylaltszendvicsek, elengedhetetlen a nyújtófa és a méregetés, egyforma darabokra kell vágni a tésztát. A fagyit sem szabad csak úgy belekanalazni a kekszrétegek közé, azt is formára lehet vágni: ha kicsit megolvad szobahőmérsékleten, egyengessük el egy tepsiben, hűtsük le, majd utána formázzuk.
Fotó: Getty Images