Pácban érlelt, fűszeres csirkenyársak mogyorószósszal: grillezéshez tökéletes

Ács Bori 2019. július 7.

Minden csak átkeretezés kérdése, a csirke máris sokkal érdekesebb, ha nyársra van fűzve, a mogyoró pedig eszméletlenül izgalmas lesz, ha sós, fűszeres környezetbe kerül.

Ezekre az átkeretezésekre nem csak a gyerekeknek van szüksége, de ők különösen szeretik. Ebben az ételben például óriási buli, hogy pálcikákra van szurkálva a hús, onnan kell lerágcsálni. Sőt, rágcsálás előtt még mogyorószószba kell hempergetni, szóval kész homokozójáték az egész művelet. 

Sütőben vagy grillrácson

A felnőtteknek legalább ennyire jó játék, de az talán még többet jelent, hogy maga a hús iszonyúan puha és fűszeres a páctól. Most éppen sütőben sült, de még jobb, ha van a közelben egy grillrács és azon készül, úgy le is lehet pirítani.

Krémesebb vagy könnyedebb

A mogyorószósz meg máskülönben is abbahagyhatatlan dolog. Gyerekeknek kevésbé, felnőtteknek erőteljesebben fűszeresre szoktuk hangolni, ezzel nyugodtan lehet kóstolgatva játszani. A mogyorószószt néha kókusztejjel, néha simán vízzel készítjük, előbbivel nagyon krémes és gazdag lesz, az utóbbival könnyebb.

satay_1.jpg

Leegyszerűsített, mégis nagyon különleges

A recept eredetije indonéz, de Délkelet-Ázsiában sokfelé készítenek ilyesmit vagy ehhez hasonlót. A lenti recept nyilvánvalóan nem autentikus, amolyan tákolmány az itthon könnyen elérhető alapanyagokból, mégis nagyon jó és egyszerűsítve is különleges.

Mogyoróvajból érdemes olyat választani hozzá, ami nem vagy csak nagyon enyhén édesített. Tamarind pasztát lehet kapni sok ázsiai boltban vagy a Culinarisban, de ha nem jutunk hozzá, lehet helyettesíteni zöld citrom levével.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9114925834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása