Csokoládéba mártott mogyoróvajas golyók: sütés nélküli nassolnivaló

Sági Zsófia 2019. július 5.

Jópofa, különleges és végtelenül egyszerű vendégváró, amivel garantáltan meg tudjuk lepni a rokonokat, barátokat. Az már csak ráadás, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Ezek az ötletes kis mogyoróvajas golyók pontosan úgy néznek ki, mint a gesztenyék, úgyhogy meglepetést fognak okozni, amikor beleharapva az édes, mogyorós, vaníliás ízek köszönnek majd vissza. Nekem nagyon tetszett ez a kis trükk benne, de természetesen be lehet burkolni csokival az egész golyót is, ha ahhoz van kedvünk.

mogyivajasgolyo.jpg

Annyi időt kell csak a tűzhely mellett töltenünk, amíg felolvasztjuk a csokoládét, de az sem fog 10 percnél tovább tartani. Ez a recept elronthatatlan, hacsak a csokit nem égetjük oda, nincs benne olyan lépés, ami gondot okozhatna. 

Jó minőségű alapanyagok

Mogyoróvajból mindenképp cukrozatlant és krémeset használjunk, készítsük el házilag, ha van rá időnk. A csokoládéból és a vajból is jobb minőségűt válasszunk, a margarint pedig teljes mértékben mellőzzük a hozzávalók listájából. Ha így teszünk, akkor egészen biztosak lehetünk a sikerben. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr414912684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása