Ananászlekvárral töltött omlós falatkák: taiwani aprósütemény

Sági Zsófia 2019. június 25.

Az ananásszal töltött taiwani sütemény igazi különlegesség, az édes, gyümölcsös belsőt omlós vajas tészta burkolja be. Bár az elkészítése kicsit időigényes, egyáltalán nem bonyolult. 

A sütemény eredete egészen a Három Királyság koráig vezethető vissza, azóta örvend hatalmas népszerűségnek. Taiwanban előszeretettel készítik esküvőkre, de bármilyen alkalommal szívesen fogyasztják.

taiwanisuti.jpg

Csak gyümölcs és cukor

A legtöbb recept, amit találtam, kukoricaszirupot használt az ananászlekvárhoz. Én nem vagyok nagy rajongója annak a terméknek, úgyhogy nagyon örültem, amikor egy olyan leírásra bukkantam, ami 100%-ban gyümölcsből és cukorból állítja össze a tölteléket. 

Ha friss ananászt használunk

A recept ananászkonzervből készíti a tölteléket, nem véletlenül: ezzel az elkészítési idejét jóval lerövidíti, hiszen már alapból puha a gyümölcs. Természetesen használhatunk frisset is, ha hozzá tudunk jutni édeshez és jó minőségűhöz. Ha így teszünk, akkor több cukrot adjunk hozzá, mivel a friss ananász savasabb, mint a konzerv.

Ne legyen vizes vagy szottyos a töltelék

Az ananászból alaposan ki kell nyomkodni a levet. Ha ez nem sikerül 100%-osra, ne aggódjunk, a töltelék készítésénél el fog belőle párologni a víz, csak tovább tart úgy egy kicsit a folyamat. A tölteléket teljesen ki kell hűteni, egészen kemény, formázható masszának kell lennie, különben eláztatja a tésztát. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4614904840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása