Pikáns mogyorószósz sült húsok mellé: grillszezonban kötelező

Sági Zsófia 2019. június 6.

Ez az egyszerű, de pikáns mogyorómártás egyszerre sós és édes, fűszeres és savanyú, ráadásul tényleg 5 perc alatt elkészül. Sült húsok tökéletes kísérője, de szinte minden grillezett fogáshoz jól passzol.

Sőt, nem csak grillszezonban érdemes elkészíteni, thai tészták mártása, tavaszi tekercsek mártogatósa és salátaöntet is lehet. Sok ázsiai hozzávaló kerül bele, ettől lesz a végeredmény igazán különleges.

Ez a recept teljesen vegán, semmilyen tejtermék nincs benne, de fel lehet turbózni az alapanyagok listáját.

mogyoromartas.jpg

Ötletek

Ha szeretnénk intenzívebb thai ízeket, akkor cseréljük le a vizet kókusztejre, nem csak az íze, az állaga is lágyabb, selymesebb lesz. Számtalan izgalmas hozzávalóval dúsíthatjuk a mártást, viszont mindből csak kis mennyiséget használjunk:

  • limelé (ezzel a rizsecetet is helyettesíthetjük)
  • chiliszósz
  • halszósz
  • citromfű
  • tamarind paszta
  • thai vörös currypaszta
  • szezámolaj

Lehet kísérletezni az extra hozzávalókkal, de egyáltalán nem kötelező, bőven elég beszerezni a receptben található alapanyagokat, amelyek bárhol megvásárolhatóak. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2014787340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása