Krémes, meggyes Fekete-erdő torta: cseresznyepálinkás szirup bolondítja meg

Sági Zsófia 2019. május 8.

Sokan nem szeretik a Fekete-erdő tortát, és én is sokáig ebbe a táborba tartoztam: a boltban, illetve az egyes cukrászdákban vett sütemény mindig egy száraz piskótából, pár szem meggyből és egy ízetlen tejszínhabból állt. Pedig micsoda lehetőségek és ízek vannak ebben a tortában, ha mi magunk készítjük el!

Az alapja egy finom, puha csokoládés piskóta, amelyre egy sűrű, édes meggyszirup és tejszínhab kerül. A ragacsos, pálinkás szirup beleivódik a tésztába, úgyhogy egy hihetetlenül szaftos és ízletes végeredményt kapunk. 

feketeerdo.jpg

Frissből a legjobb

A tortához természetesen érdemes friss meggyet használni, de ha befőttből készítjük, akkor sem lesz ok a panaszra. Szükségünk van a befőtt levére vagy arra a meggylére is, amit a friss meggy enged magából, ezzel kell összefőzni a pálinkát és a cukrot, illetve a kukoricakeményítőt, ami a szósz sűrűségét adja. A kész sziruppal nyakon öntjük a magozott meggyeket, így áll össze a töltelék.

Három elemből és sok lépésből áll a desszert, de egyáltalán nem bonyolult. Mind a tészta, mind a töltelék összeállítása nagyon egyszerű, elronthatatlan, utána pedig már csak fel kell verni a tejszínhabot, majd összeállítani a tortát. Szenteljünk neki egy kis időt, és készítsük el otthon, mert egészen fenomenális végeredményt fogunk kapni. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714783962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása