Sokan nem szeretik a Fekete-erdő tortát, és én is sokáig ebbe a táborba tartoztam: a boltban, illetve az egyes cukrászdákban vett sütemény mindig egy száraz piskótából, pár szem meggyből és egy ízetlen tejszínhabból állt. Pedig micsoda lehetőségek és ízek vannak ebben a tortában, ha mi magunk készítjük el!
Az alapja egy finom, puha csokoládés piskóta, amelyre egy sűrű, édes meggyszirup és tejszínhab kerül. A ragacsos, pálinkás szirup beleivódik a tésztába, úgyhogy egy hihetetlenül szaftos és ízletes végeredményt kapunk.
Frissből a legjobb
A tortához természetesen érdemes friss meggyet használni, de ha befőttből készítjük, akkor sem lesz ok a panaszra. Szükségünk van a befőtt levére vagy arra a meggylére is, amit a friss meggy enged magából, ezzel kell összefőzni a pálinkát és a cukrot, illetve a kukoricakeményítőt, ami a szósz sűrűségét adja. A kész sziruppal nyakon öntjük a magozott meggyeket, így áll össze a töltelék.
Három elemből és sok lépésből áll a desszert, de egyáltalán nem bonyolult. Mind a tészta, mind a töltelék összeállítása nagyon egyszerű, elronthatatlan, utána pedig már csak fel kell verni a tejszínhabot, majd összeállítani a tortát. Szenteljünk neki egy kis időt, és készítsük el otthon, mert egészen fenomenális végeredményt fogunk kapni.
Fotó: Getty Images