Ropogós galette friss spenóttal, spanyol sonkával - 30 perces vacsora

P. Szabó Fruzsi 2019. május 5.

Nagy kedvencünk a galette. Mert a tésztája elronthatatlan és azt pakolhatunk rá, amit csak akarunk, vagy ami épp van otthon. Következésképpen akármilyen konyhai vészhelyzet esetén a galette egy szuper, ha nem a legjobb megoldás.

Mikor már majdnem pánikba esnék, hogy nem lesz mit adni vacsira a családnak, eszembe jut a galette. Liszt, vaj és só nekem mindig van otthon. Lássuk be, ez nem akkora kunszt. Ez alap. 10 perc alatt összedobom az omlós tésztát. Míg a tészta pihen, beveszem magam a hűtőbe, addig keresgélek és agyalok, amíg ki nem kerekedik valami használható a dologból.

A spenótos-sonkás galette felfedezése

Néhány szem utolsó perces zöldség is mindig van otthon. Önmagában már ez is elegendő lenne ahhoz, hogy csodát tegyünk. De ha esetleg, netalántán lapul egy kevés túlérett sajt vagy egy fél csomag elfeledett Serrano sonka is otthon, akkor az már mindennek a csúcsa lesz egy ilyen szorult helyzetben.

galett102.jpg

Így született az alábbi spenótos-sonkás galette is, kizárólag maradékokból, villámgyorsan. Fenséges lett. Nem feltétlenül szükséges tökéletesen rekonstruálni. Sőt. Legyen ez csak egy jó mentőötlet, amit bevetünk, ha úgy adódik. Legyen ez az alap, aztán fosszuk ki a frigót, süssük meg a galettet és gyűjtsük be a dicséreteket.

 Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514795640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása