Isteni epres-rebarbarás kompót krémes vaníliafagyival és ropogós mandulával

P. Szabó Fruzsi 2019. május 5.

Süt a nap, melegszik a levegő, mindjárt itt a nyár. Kompót? Micsoda elvetemült ötlet? A kompót meleg, fűszeres és valahogy az egészről a tél jut eszünkbe. De én azt mondom, minden csak nézőpont kérdése.

A kompót szuper dolog. Egészséges, tápláló, könnyen emészthető. Nem véletlenül adják a betegeknek, a lábadozóknak. Szóval érdemes beiktatni az étrendünkbe - betegségtől függetlenül. A lényeg, hogy mindig szezonális alapanyagokból készítsük el. Szóval ne fahéjas almakompóttal próbálkozzunk a tavasz kellős közepén.

kompot2.jpg

Túlérett eper?

A piac tele van isteni magyar eperrel. Friss, lédús, szuper alapanyag. Én mindig nagyobb mennyiséget veszek belőle. A szállítás során megsérült, túlérett darabokat kiválogatom, hogy ne induljon meg hamar a többség. A sérült, fáradt szemek sem végzik a kukában, hanem mennek a kompótba. Tökéletes így. Kevesebb ideig is kell főzni őket.

kompot3.jpg

A szép és különleges rebarbara

A másik összetevő a rebarbara. Nagy kedvencem, gyönyörű, de fura szerzet. A jobb piacokon - például a Bosnyákon - ilyenkor mindig kapni. Én általában, ha kell, ha nem, felmarkolok egy adagot. Majd lesz belőle valami. Eperrel összefőzve isteni, meg se kell várni, hogy kihűljön.

Adjunk jéghideg, krémes vaníliafagyit mellé és szórjuk meg pirított mandulával.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814795446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása