Friss, forró zsemle az ünnepi asztalra - Már az illata miatt is megéri megsütni

P. Szabó Fruzsi 2019. április 17.

A friss, ropogós zsemlének nincs párja. A legjobb akkor, ha magunk készítjük el, és még forrón tesszük az asztalra. Akár a húsvéti reggelit is megkoronázhatjuk vele. A család garantáltan el lesz ájulva.

Szerintem mindig értékesebb az, amit magunk készítünk el. Nem baj, ha nem vagyunk képzett pékek és nem sikerül a bolti zsemle formáját imitálni. Ha szívünk, lelkünk beletesszük, azt úgyis érezni lehet majd rajta. zsemle1.gif

Az alábbi recept nem bonyolult, bár kicsit időigényes. Adni kell időt a zsemlécskéknek, hogy szépen megkeljenek. Én korán kelő vagyok, szóval, ha rászánom magam a zsemlesütésre, akkor frissen készítem, de olvastam egy meglepő praktikát, ami jól jöhet azoknak, akik sokáig szeretnének aludni.

zsemle.gif

Konyhai trükk a későn kelőknek

Az élesztős tésztának nem elsősorban melegre, hanem elegendő ideig tartó pihentetésre van szüksége. A tésztát tehát már előző este elkészíthetjük, majd az első kelesztésnek nagyjából a középidejében fedjük le nedves ruhával, és tegyük be a hűtőszekrénybe éjszakára. Reggel ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk, a tészta remekül formázható és süthető lesz. A hidegen kelesztett tészta nagyon finom pórusú, ennélfogva rendkívül zamatos.

Fotók: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314706498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása