Szaftos gyümölcskenyér marcipánnal - Az angolok húsvéti desszertje, a Simnel Cake

Sági Zsófia 2019. április 14.

Minden nemzetnek megvan a maga húsvéti menüje, az angolok klasszikus ünnepi desszertje a Simnel Cake. Ha szeretnénk egy kis változatosságot vinni a megszokott menüsorba, próbáljuk ki a britek kedvencét.

Nem áltatok senkit, ez a sütemény nem egyszerű és nem is gyors - legalább 2 órán át kell sütni és a marcipán formázására is időt kell szánni. Azonban annyira tökéletes, gyönyörű és finom a végeredmény, hogy legalább ilyenkor, ünnepekkor megéri elkészíteni. 

simnel-cake.jpg

Az angol desszert titka

A Simnel Cake titka abban rejlik, hogy alacsony hőfokon sokáig kell sütni - 140-150 fokon legalább 2 órán át. Ha a teteje nagyon pirulna, de a közepe még nincsen kész, le lehet fedni alufóliával vagy sütőpapírral, azonban akkor lyukasszuk ki a papírt, hogy távozni tudjon a gőz. Ha még 2 és fél óra után is nedvesnek látjuk a fogpiszkálót vagy tűt, amivel a tésztát ellenőriztük, ne ijedjünk meg, valószínűleg csak a tésztában lévő marcipán az.

Marcipán helyettesítése

Bármilyen színezett vagy natúr marcipánt használhatunk a tortához. A tésztalapok közé és a torta tetejére is kerül egy réteg, a maradékból pedig 11 golyót kell formálni, amelyek Jézus apostolait jelképezik - értelemszerűen Júdás kimarad. 

A boltban kapható marcipánmasszák nem éppen olcsóak és sokan nem is szeretik annyira őket - azonban szerencsére lehet helyettesíteni házi készítésű mandulapasztával. A hozzávalókat és az összeállítást a receptben találjátok. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr10014726037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása