Tojáshabos, mogyorókrémes sütemény – Reformtorta 15 tojásból

Sági Zsófia 2019. április 4.

Teljes bizonyossággal kijelenthetem, hogy az egyik kedvenc süteményem a reformtorta. A családban szülinapokra szoktuk elkészíteni, de bevallom, hogy jóval gyakrabban is el bírnám viselni.

Ez a tojáshabos csoda 15 tojásból és borzasztóan sok cukorból készül, úgyhogy, ha ezt vesszük alapul, indokolt, hogy nem esszük minden héten. Ráadásul legtöbbször dupla adag készül, úgyhogy 30 tojásig nincs megállás. 

Hivatalosan a reformtorta dióval készül, úgyis nagyon finom, de mi legtöbbször mogyoróval sütjük, nekem az a változat a kedvencem. Dióval kevésbé édes, úgyhogy, aki nem annyira édesszájú, az készítse inkább azzal. 

reform2.jpg

Nagyirecept, amit a mamák is kedvelnek

Ismét egy nagymama-receptről van szó - bár a barátom nagynénje szokta készíteni, valójában az ő anyukájának a specialitása a habos, krémes reformtorta. A végeredményen meg is látszik, hogy a recept egy igazi, tapasztalt háziasszony tollából származik. 

Nem csak az én kedvencem ez a sütemény - nagymamám - aki egyébként tortaellenes, főleg a krémes süteményeket nem szereti - két nagy szeletet megevett belőle egy ültő helyében. Vittek a tortából haza is 4-5 szeletet, de papám nem sokat látott belőlük. 

A torta tésztájába liszt nem kerül - tojásfehérje, cukor és mogyoró vagy dió alkotja. A krémben tojássárgája, vaj, cukor és csokoládé lapul. Az alapanyagok listája tehát nem hosszú, viszont annál több kell belőlük. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314700362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása