Ez a csípős, sajtkrémes különlegesség egy jó buli elmaradhatatlan tartozéka. Zseniális és ötletes vendégváró, amivel biztosan le fogjátok nyűgözni a rokonokat és a barátokat.
Bár a panírozás része időigényes, a paprikák sütése maximum 1-2 percet vesz igénybe. Isteni, cheddarral felturbózott sajtkrém kerül a picit roppanós jalapenókba, amik mellé egy joghurtos vagy pirospaprikás mártogatós dukál. Szószokra itt mutattunk ötleteket.
A paprikák feldolgozásánál mindenképpen használjatok kesztyűt! A chilipaprikákban található kapszaicin-koncentráció ugyanis könnyen megégetheti a bőrt. A paprikákból ki kell szedni a magot és az ereket, ugyanis azoktól lesz ehetetlenül erős a jalapeno. Ha a paprikák feldolgozásával készen vagytok, kezdődhet a töltés.
A jalapenókat duplán és kétféle módszerrel kell panírozni: először tejben és lisztben kell megforgatni őket, majd, ha a liszt már rájuk száradt, tejben és zsemlemorzsában. Lehet, hogy kicsit nehezen fog menni a panírozásuk, de ha követitek a leírt lépéseket és minden egyes folyamat után hagyjátok száradni a paprikákat, akkor szépen rajtuk fog maradni a panír.
Fotó: Getty Images