Roppanós rántott jalapeno sajtkrémmel töltve – Tökéletes vendégváró

Sági Zsófia 2019. február 24.

Ez a csípős, sajtkrémes különlegesség egy jó buli elmaradhatatlan tartozéka. Zseniális és ötletes vendégváró, amivel biztosan le fogjátok nyűgözni a rokonokat és a barátokat. 

Bár a panírozás része időigényes, a paprikák sütése maximum 1-2 percet vesz igénybe. Isteni, cheddarral felturbózott sajtkrém kerül a picit roppanós jalapenókba, amik mellé egy joghurtos vagy pirospaprikás mártogatós dukál. Szószokra itt mutattunk ötleteket. 

rantott-jalapeno.jpg

A paprikák feldolgozásánál mindenképpen használjatok kesztyűt! A chilipaprikákban található kapszaicin-koncentráció ugyanis könnyen megégetheti a bőrt. A paprikákból ki kell szedni a magot és az ereket, ugyanis azoktól lesz ehetetlenül erős a jalapeno. Ha a paprikák feldolgozásával készen vagytok, kezdődhet a töltés.

A jalapenókat duplán és kétféle módszerrel kell panírozni: először tejben és lisztben kell megforgatni őket, majd, ha a liszt már rájuk száradt, tejben és zsemlemorzsában. Lehet, hogy kicsit nehezen fog menni a panírozásuk, de ha követitek a leírt lépéseket és minden egyes folyamat után hagyjátok száradni a paprikákat, akkor szépen rajtuk fog maradni a panír.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814612678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása