Paradicsomos detox leves: tele antioxidánsokkal

Sági Zsófia 2019. január 1.

Ez a leves egészen biztosan energiával tölt fel egy fárasztó nap után. Valódi vitaminbomba, ötvözi a mediterrán és az indiai ízeket, de közben végtelenül egyszerű és alig kell bele valami. Ha túlzásba vittük este a bulizást, ez a leves akkor is helyreráz.

Nemcsak antioxidánssal van tele ez a fűszeres paradicsomleves, hanem gyulladáscsökkentő hatású alapanyagokkal is. Kivételesen nemcsak a bazsalikommal jár párban a paradicsom, hanem egy különleges, keleti fűszerrel: a kurkumával is. 

paradicsomdetoxleves.jpg

A kurkumának egy kicsit csípős íze van, olyan, mintha a narancs és a gyömbér aromáit ötvöznénk benne. Lehet használni kurkumagyökeret is, ebben az esetben lereszelve fogyasszuk - kinézetében teljesen olyan, mint a gyömbér -, de vehetünk kurkumaport is. A kurkuma nagyon erős gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatással bír, ezért lehet szuper választás a legyengült szervezet számára.

A kurkumin, ami a fűszer sárga színét adja, helyreállítja a májműködést, de számos más pozitív élettani hatása is van. Segít megelőzni a rákot, és felruházza az emberi szervezetet egy természetes ellenálló képességgel, ezért bármilyen betegség esetén hasznos lehet a fogyasztása. 

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3514359615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása