Mac and cheese recept: nagyon sajtos, nagyon krémes tészta

Sági Zsófia 2018. december 29.

Imádom a sajtokat, és azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. De még jobb, ha ez a sajt olvadt, krémes és még egy kis bacont is dobunk mellé. A recept tökéletes választás a sajtimádóknak, ha gyorsan szeretnének egy extra finom ebédet.

Ezen a recepten egyszerűen nem lehet mit elrontani: lepirítjuk a bacont és a hagymát, mehet rá a kifőtt tészta, majd a végén ráolvasztjuk a reszelt sajtot.

Sokféleképpen megfőzhetjük ezt az ételt, lehet teljesen húsmentesen, csak sajtból, vagy tejes-lisztes sűrítéssel is készülhet a szósz, hogy ne legyen híg, de én általában ezt a lépést kihagyom, nem szeretek liszttel sűríteni, és szerintem ez az étel nem is igényli. Az a jó, ha minél szószosabb és minél krémesebb lesz a végeredmény. 

macandcheese.jpg

Nálunk általában a párom készíti ezt a szuper receptet. Hétköznap is bőven belefér az időbe munka után, hiszen körülbelül 20 perc alatt elkészül az egész, talán a tészta kifőzése tart benne a leghosszabb ideig. Egyedül arra érdemes figyelni, hogy a tésztát csak al dente állagúra, vagyis félkeményre főzzük, mivel a sajtos-tejszínes szószban még tovább puhul, és nincs annál rosszabb, mint amikor a tészta szétmállik a szánkban. 

A kész mac and cheeset még sütőben is megsüthetjük, ha beleöntjük egy jénaiba, és megszórjuk pluszban reszelt sajttal, de rakhatunk bele főtt zöldségeket is - egy jó brokkolis mac and cheese-nél nincs jobb -, vagy készíthetünk húsos verziót, ha a főzés elején csirkemellet is lepirítunk. Én most az alapreceptet fogom megmutatni nektek egy kis baconnel megspékelve. Ez így önmagában is tökéletes, de bátran lehet kísérletezni az alapanyagokkal. 

Fotók: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414278757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása