Kókuszgolyó: suli büfés kedvencünk, egészségesen

Összetettebb ízek, több tápanyag, klasszikus forma

Ács Bori 2018. november 11.

A kókuszgolyó gyerekkorunk legfontosabb édessége volt. Nálunk otthon sosem készült ilyesmi, de az iskolai büfének kihagyhatatlan kínálati eleme volt, egyszerű, nem túl kifinomult édesség, amit mindenki imádott.

Ennél a világon nem létezik egyszerűbb sütemény: darált keksz, kakaó, cukor, vaj, kókuszreszelék, ennyi. Még sütni sem kell rajta semmit. Nekem sosem tartozott a kedvenceim közé, mindig csalódást okozott a furcsa, se nem ilyen, se nem olyan állag, a túl édes íz. Most viszont nagyon megszerettem, de ehhez gyakorlatilag minden egyes elemét le kellett cserélnem.

Ehhez a hagyományos kókuszgolyót kereszteztem a mostanában nagyon menő, aszalt gyümölcsökből, magvakból készülő energiagolyó intézményével.

dsc_2481.jpg

Az édességért itt nem a túlcukrozott instant kakaó, hanem a beáztatott mazsola és a keserű kakaó kombinációja a felelős, a kekszet pedig finomra darált zabpehely és mandula keverékére cseréltem. Meglepően hasonlít így is a hagyományos édességre, csak valamivel kevésbé édes, cserébe összetettebb, árnyaltabb az ízvilága. Arról pedig már beszélni sem kell, hogy ezekkel az összetevőkkel nagyon egészséges lett a golyó, van benne sok rost, tápanyag, vitamin, ugyanakkor eléggé energia gazdag is ahhoz, hogy uzsonnának megállja a helyét.


Fotó: Ács Bori

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4814353905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása