Rántotta és tükörtojás helyett: fehérjedús muffinok, amit kedved szerint variálhatsz

Gedeon Lili 2018. október 22.

Nincs olyan háztartás, ahol a tojás ne kerülne elő heti több alkalommal a "Ma mit reggelizzünk?" kérdéskörben. A gyerekek, ha tehetnék, valószínűleg mindig palacsintát reggeliznének, míg a felnőttek inkább a szalonnás rántotta mellett tennék le a voksukat. De van élet ezeken túl: a tojás a muffinformába is való! 

A reggeli kapkodásban sok mindenre nincs idő, így rengetegen kihagyják a reggelit, esetleg vesznek egy péksütit és kutyafuttában megeszik. Egyik sem túl jó ötlet.

Előfordult már ilyen veled is? Hogy miért javasolják a bőséges reggelit a szakértők? Nos, egészen egyszerű magyarázat van rá. Azzal, ha egyáltalán nem eszünk reggel, csak azt érjük el, hogy az anyagcserénk jóformán be sem indul, és később bőven megvan az esély arra, hogy a hirtelen leeső vércukorszintet valami egészségtelennek próbáljuk feljebb tornázni. 

A zöldséges muffintojás tökéletes reggeli, főleg, hogy frissen, de előző este is elkészíthető. Még piritós vagy kenyér sem kell hozzá, ha nem szeretsz sokat enni reggelire. Viszont magaddal viheted uzsonnára. Szóval elő a muffintepsivel.

zoldsegmuffin_1200.jpg

Ezekhez a tojásmuffinokhoz egy dekával nincs szükség több hozzávalóra, mint egy sima rántottához, viszont nem kell felette állni, amíg megsül, lehet közben nyugodtan készülődni. Plusz öröm, hogy nem lesz olajszag a lakásban, és mondjuk a hajmosás sem veszik kárba.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914234927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása