Pizzatészta gyorsabban, minthogy kiérne vele a futár - Igen, ilyen is van

szebegyinszki.szilvia 2018. október 10.

Előfordul, hogy az ember késő délután hulla fáradtan esik haza, és főzni van a legkevésbé kedve. Egy ételt összedobni macerás, sokáig tart, a pizzafutár pedig úgyis gyorsabban kiér. Pedig van olyan pizzatészta recept, ami sokkal hamarabb elkészül, minthogy csöngetnének az ajtódon a son-go-ku-val, ráadásul olyan istenien finom, hogy ez után nem akarsz többé rendelt pizzát enni. 

A keltészták a legtöbb emberben instant gyomorgörcsöt váltanak ki, hiszen annyi mindentől függ, felfut-e az élesztő: elég friss? Elég meleg a víz? Nem túl meleg a víz? Kedd van? Együtt áll a Jupiter a Szaturnusszal? Egy szóval kezdő, de még gyakorló háziasszonyok is ritkán nyúlnának gyors, otthoni étel összeütésekor az élesztő után.

pizza-teszta.jpg

Ráadásul a legtöbben a pizzatésztáról is azt hiszik, hogy nehéz elkészíteni. Ha az igazi olasz pizza jut eszünkbe, séfekre asszociálunk, akik a fejük fölött pörgetik a tésztát. Megint mások úgy gondolnak a pizzára, mint egy tipikus gyorsételre: a gyrost is mindenki szereti, de kevesen készítik el otthon.

Pedig az igazi olasz pizzatészta elkészítése nem bonyolult. Alig pár alapanyag kell hozzá, és sütéssel együtt is kevesebb mint háromnegyed óra alatt meg van. Ha pedig előrelátóak vagyunk elkészíthetjük akár hétvégén is, és pár napot eláll a hűtőben egy esetleges vészhelyzetre várva. Így hazaérkezés után akár már 10 perccel is ott gőzölöghet a saját, házi készítésű pizzánk az asztalon. Nem csak gyorsabb és olcsóbb megoldás, mint hívni a pizzafutárt, de garantáltan finomabb is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4314243577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása