A világ legnagyobb hamburgere 9600 kalóriás, és még csak két ember tudta megenni

Koncz Andrea 2018. szeptember 23.

8 vastag szelet kenyér, 4 közepes és 2 óriás marhahúspogácsa, 28 szelet sajt, 27 bacon, 4 megsütött tojás, meg még némi grillezett hagyma, zöldség és szósz - ja, meg az 56 deka sültkrumpli. Ez a világ legnagyobb hamburgere, aminek neve is van, méghozzá Quadruple Coronary Bypass (kb: Négyszeres  Szívkoszorúér Átültetés.)

Ezt a csodálatos étket Atlanta egyik étterem-bárja tartja az étlapon, méghozzá a kihívással együtt: ha valaki (egymagában!) képes megenni, akkor a vendéglő levon 80 dollárt a számlából. Ha nem fogy el, akkor pedig becsomagolják a maradékot, és napokra el van látva az illető kajával.

Egyelőre nem tűnik úgy, hogy a Vortex nevű vendéglő ráfizetne a dologra, évek óta áll az ajánlatuk, de eddig összesen ketten voltak képesek a teljes művet elpusztítani, és mindkét sikeres versenyző hivatásos evő volt. Mármint olyan ember, akinek az a hivatása, hogy botrányos mennyiségű ételt legyen képes egyszerre legyűrni, anélkül, hogy belehalna. 

quadruple_coronary_bypass_burger.jpg

A vendégek beszámolói szerint a konstruálása közben mindenfelől hurkapálcákkal is stabilizált építmény elfogyasztása sem egyszerű: lehetetlen kulturáltan enni, mivel nemcsak a rétegek váltakoznak, hanem ráadásul az egész körbe-körbe van locsolva egy befejező adag sajtszósszal. 

A törzsvendégek mindenesetre a szisztematikus felülről-lefele haladást tanácsolják, mivel a megaburger nagyjából négy önálló egységből van felépítve: kezdeni kell a felső leválasztásával, majd így tovább haladni lefelé, nem elfelejtve az összesen körülbelül 56 dekányi köretet:  a sült krumplit, és a szintén az étel mellé tálalt tater tots krokketet

View this post on Instagram

A post shared by The Vortex Bar & Grill (@thevortexatl) on

 

Nem véletlen, hogy a burgert ezidáig nem sokan voltak képesek legyőzni: 9600 kalóriát tartalmaz, vagyis nagyjából annyit, mint négy felnőtt férfi napi táplálékszükséglete. 

Egyébként nem csak négyszeres koszorúér-veszélyeztető méretben létezik a burger, van belőle egyszeres, kétszeres, és háromszoros kivitel is, de azok elfogyasztásához nem tartozik jóváírás a számlán, bár már a legkisebb méret sem apró: abban 3707 kalória van, vagyis szűken véve már az is két férfi napi kalóriaadagja.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314238559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása