Hajtogatott tepertős pogácsa, a legfinomabb borkorcsolya

Ha valami igazán menőt akarsz villantani

SóBors 2018. szeptember 8.

Most, hogy nyakunkon a borfesztiválok és szüreti bulik, itt az idő, hogy megtanuljunk valami igazán ütős borkorcsolyát készíteni. A tepertős pogácsát nem lehet összecsapni, főleg, ha azt szeretnéd, hogy szép, leveles legyen, de nem is akarjuk. Vannak dolgok, amikre érdemes időt szánni.

A hajtogatott pogácsa a mai, rohanó világban (na, csak nem lehet elkerülni az ordas közhelyeket), szóval mostanság, amikor minden kell, de azonnal, nagy kincs. Szerintem egyébként csodálatos dolog, hogy újra annak van értéke, amibe az ember az idejét, a munkáját, és a szívét-lelkét teszi. Nos, a hajtogatott, háromszor kelesztett pogácsa egyértelműen ilyen.

tepertos_pogacsa.jpg

Jó tanácsként fogadjátok meg, hogy bőrözött tepertőt vásároltok! Erre feltétlenül kérdezzetek rá az üzletben, különben vághatjátok le egyenként a bőrt a tepertőről, és az elég rossz munka. Ha nem muszáj, ezzel ne bonyolítsátok ezt az amúgy sem egyszerű műveletet.

Egész nap készül

Ez a fajta pogácsa nagyjából egy álló napon át készül. Ezt szerencsére nem úgy kell érteni, hogy egész nap ott állsz mellette, mint a kürtős kalács árus az izzó faszenes kocsinál, viszont időről időre vissza kell menni hozzá. Nyújtani, kenni, hajtogatni. Aztán békén lehet hagyni. Majd megint nyújtunk, kenünk, hajtogatunk. Amikor harmadszor is megvolt, lehet szaggatni. Előtte persze szépen rá kell rajzolni a tetejére az elengedhetetlen négyzetrácsot, anélkül nincs is tepertős pogácsa. Ugye, te is imádod?

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7114210287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása