Buliba is jó étel a hortobágyi palacsinta, csak odalett a renoméja

Maradék pörköltből még egyszerűbb

SóBors 2018. szeptember 8.

A hortobágyi húsos palacsinta egy remek étel, csak sajnos odalett a renoméja, amikor szárnyra kapott a hír, hogy az éttermek a tegnapi, maradék pörköltből készítik. Azóta szinte senki sem mer ilyen ételt rendelni, holott a hortobágyi húsos palacsinta, szabály szerint, valóban pörköltből készül. Megmutatjuk hogyan, és mostantól újra eheted, mert el tudod majd készíteni.

Habár az éttermek étlapján az előételek közt szerepel, lakattam én már jól az egész családot vacsorára hortobágyi húsos palacsintával. Jó étel, és ha jól van elkészítve, valóban abbahagyhatatlan. Aki tud pörköltet főzni és palacsintát sütni, az ezt is el tudja készíteni, aki meg nem, azt most megtanulhatja.

hortobagyi_husos_palacsinta.jpg 

Először feltesszük a pörköltöt. Vagy dolgozhatunk tegnapi maradékból, attól sem lesz semmi bajunk, csak jól forraljuk ki előbb. Ha kész a pörkölt, apróra vágjuk a húst, a szaftját behabarjuk, beletöltjük a palacsintákba, még nyakon öntjük egy kis szafttal, és már kész is az étel.

Ha pörkölt, akkor savanyúság

Fogadásra, partira is simán el tudom képzelni ezt a fogást, főleg, ha egyébként is asztalhoz ülünk, viszont nem szeretnénk ötfogásos menüt adni, csak valami könnyű uzsonnát vagy vacsorát. Általában kínálok mellé csemege uborkát is, megfigyelésem szerint mindig van valaki, akinek ehhez az ízvilághoz egyszerűen jár a savanyúság.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8313841656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása