Ezerarcú körtekrémleves: szerinted kávéval, kék sajttal, mazsolával vagy sült szalonnával a legjobb?

Szerintünk mindegy, csak körtekrémleves legyen

Belsőolga 2018. augusztus 28.

Azt hiszem, néhányszor már említettük, hogy imádjuk a krémleveseket, mert borzasztóan egyszerűen, és gyakorlatilag bármiből elkészíthetőek, az anyagigényük csekély, utólag viszont bármivel kiegészíthetjük és feldobhatjuk. Jó hír, hogy eljött a körtekrémleves ideje.

A körte ugyebár fajtától függően nagyjából nyár közepe óta érik, és még érni is fog vagy október közepéig, úgyhogy van egy csomó időnk. Hogy mire kell az a sok idő? Hát arra, hogy mindenféle variációban kipróbáljuk. Mert lehetőségek bőven vannak, és tutira nem fogtok ráunni.

korteleves.jpg

Az egyik személyes kedvencem a kávés körtekrémleves, ami eléggé egyszerű, mert a kész levest egyszerűen csak meg kell szórni egy kis instant kávéval, és már kész is az ízharmónia. Aki nem annyira kedveli a kávé ízét, tehet a levesére pirított diót vagy mandulát, vagy morzsolhat bele kék sajtot, de mazsolával, aszalt vörösáfonyával, sőt, sült szalonna darabkákkal is érdekes ízhatást érhetünk el.

Kardamom, a titkos fegyver

Szóval, kalandra fel! Főzzél körtekrém levest, és hozd ki belőle, amit csak lehet! Ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé. Az sem baj, ha a kardamomot kihagyod belőle, ha nincs otthon, de ha úgy adódik, hogy te is annyira megszereted a körtekrémlevest, mint mi, érdemes előbb-utóbb beszerezni egy kis zacskóval ebből az izgalmas ízű fűszerből. Jól fog még jönni.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2914192971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása