Már alig vártuk, de végre itt van a kéksajttal-dióval töltött sült körte

A legfinomabb ízkombináció ever

Belsőolga 2018. augusztus 23.

A körteszezonnak mindig örülünk, és nemcsak azért, mert a körte finom és egészséges, hanem mert nagy barátja a sajtoknak, és a barátom barátja az én barátom is, ha értitek, mire gondolok. Ez egyben azt is jelenti, hogy pillanatok alatt lehet isteni ételeket készíteni körtéből.

A kéksajttal-dióval töltött sült körtének nagyjából annyi a lényege, hogy a körte magházának a helyére mindenféle földi jót teszünk, méghozzá klasszikus társításban: kéksajt, dió, méz, az izgalom kedvéért pedig megszórjuk egy kis kakukkfűvel, és már mehet is a sütőbe.

homemade_baked_pears_with_blue_cheese_honey_thyme_and_walnuts.jpg

A sajt zsírja és sója a körte édességével és levével keveredve, egybesülve isteni finom lesz, a sült dió pedig illatos és ropogós. Előételnek, vagy könnyű vacsorának is simán beillik, de akkor is tuti választás, ha csak készíteni szeretnétek valami egyszerű, de nagyszerű finomságot.

Kevés munka, nagy jutalom

Ha édesszájú vagy, a végén még csorgathatsz rá még egy kis extra mézet is. Minden esetre, ha mostanában körtét látsz a piacon vagy az üzletben, jusson eszedbe ez a kéksajtos körte, mert tényleg aránytalanul nagy jutalom egy apró erőfeszítésért cserében.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2914180069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása