Főzni sem kell az andalúz fokhagymalevest - roppanós szőlővel és mandulával az igazi

SóBors 2018. augusztus 19.

A főzés nélkül készíthető levesek hatalmas népszerűségnek örvendenek nyáron. Az ajo blanco egy andalúz fokhagymaleves, de ahogy elnézem az éghajlatváltozást, hamarosan nálunk is el fog terjedni. A nevét a fokhagymáról és a fehérségéről kapta, csak turmixolni kell, és nagyon finom.

A fokhagymán, mandulán és szikkadt kenyérbélen kívül szinte már csak az elmaradhatatlan olívaolaj kell bele, na meg egy kis víz, és már kész is a hideg leves. A tetejére pedig szőlőszemeket tesznek tálaláskor, aminek most már itt a szezonja.

ajo_blanco.jpg

A szőlő édessége ügyesen ellensúlyozza a fokhagyma harsányságát, és kiegészíti a mandula lágyságát - jól kitalált ízkompozíció ez. Úgyhogy, tényleg itt az ideje, hogy meghonosodjon nálunk is ez a leves. Kezdjük magunkon!

Bármilyen idénygyümölccsel jó

Természetesen más gyümölcsökkel is működik, szezontól függően tehetünk rá tálaláskor bármit. Most aztán tényleg nem kell ezen sokat gondolkozni, csak ki kell menni a piacra, és rá kell bökni a leggusztusosabbra.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2414171781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása