15 percet kell csak rászánnod erre a hétvégi ebédre: csirkemell, sajt, bacon

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

katucikonyha 2018. augusztus 18.

Egyszerű hétvégi ebéd ötlet, de amit még ennél is jobban szeretek, hogy nagyobb adag készítése esetén a maradékot hidegen szép vékonyra lehet szeletelni, és kiváltható vele a bolti felvágott. Az előkészítés mindössze 15 percet vesz igénybe, a többit már intézi a sütő.

A krémsajtos töltelék rengeteg lehetőséget kínál a fűszerezésre. Adhatunk hozzá füstölt sajtot, snidlinget, bazsalikomot, aszalt paradicsomot, aprított olajbogyót, és máris nem unalmas az étel!

baconos-sajtos_csirkemell_900.jpg

Fotó: Katuci

A teendőnk egyszerűen annyi, hogy az ízlés és fantázia szerint kikevert sajtkrémmel megkenjük a húsokat, majd feltekerjük, bacon szeletekbe göngyöljük, és betoljuk a sütőbe. Negyven perc múlva kész is az ebéd.

Amíg a hús sül, elkészül a köret

Közben elkészíthetjük a köretet, ami lehet steak burgonya (ezt akár a hús mellé is betehetjük, ha már úgyis megy a sütő, vagy kuszkusz, amit még főzni sem kell, de egy finom salátával is könnyen kibékülünk így nyáron.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4814166297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása