Ilyen finom sörperecet úgysem kapsz a boltban!

Teraszon ücsörgéshez, filmnézéshez, sörhöz

SóBors 2018. augusztus 14.

Perecet sütöttél már? Na, nem azokra a kis formákkal kiszúrt, falatnyi sós sütikre gondolunk, hanem az igazi sörperecre, ami tenyérnyi méretű, foszlós, édes-sós tésztából van, és a bajor/cseh sörözőkben olyan gusztusos sorban felakasztva kelletik magukat!

Pedig érdemes kipróbálni, és nemcsak azért, mert határtalan népszerűségre tehetsz szert általa, hanem mert nem véletlenül találták fel ezt a sörkorcsolyát. Ha van perec, a sörözés már-már vacsorává válik (kalóriatartalmát tekintve határozottan), és habár a jókedv garantált, a káros mellékhatásokat profin semlegesíti a sós rágcsálnivaló.

perec.jpg

Perecet sütni egyébként nem egy nagy kihívás, alig bonyolultabb ugyanis, mint a kenyértészta. A kenyér pedig a legegyszerűbb sütemény, definíció szerint. Nem is kell hozzá semmi különös: liszt, só, kis cukor, élesztő, tej, és kezdődhet az alkotás.

Két oldalról formázzuk

A formázás sem egy cukorszobrászat bonyolultságú: nagyjából harminc-negyven centis, hüvelykujj vastagságú rudakat sodrunk, magunk elé tesszük vízszintesen, megfogjuk a két végét, és szép ívesen, egymást keresztezve, vagy akár összecsavarodva, lehozzuk a végeket a perec aljára. Lényeg, hogy egyszerre mozgasd a tésztakígyó két végét, akkor lesz szép, szimmetrikus a perecforma.

A perecben természetesen a sócsorgatás a legjobb, víz, só és liszt kell hozzá. Te is szereted egészben lehúzni a perecről?

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3614152853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása