Sütöttél már micset? A titok a jól bekevert hús, na meg a faszéngrill!

Muzsdéjjal az igazi vámpírűző

SóBors 2018. augusztus 12.

Aki járt már életében Erdélyben, alighanem evett már micset, vagy más néven: mititeit. Mivel itt a grillszezon, és a mics éppen grillen készül, vegyük fel ezt is a repertoárba, nem bánjuk meg! Különösen, ha szép emlékeink vannak róla.

A mics a román konyha jellegzetes étele, habár a darált húsokból álló, fűszerekkel összegyúrt, ujjnyi húsrudacskák valamilyen változatban az egész Balkánon megtalálhatók. A húst a micsben a szódabikarbóna lazítja, jellegzetes bukéját pedig a háromféle hús: marha, bárány, sertés, és a borsikafű - meg persze a faszéngrill adja.

mics.jpg

Jellemzően mustárral és kenyérrel fogyasztják, de szokták muzsdéjjal is adni, ami nem más, mint egy brutálisan erős fokhagymapép. Nincs is benne más, mint fokhagyma, só és olaj, mozsárban krémesre dolgozva.

Variációk fokhagymára

A muzsdéjon lehet egyébként még tovább dolgozni, felüthetjük mustárral, paradicsommal, vagy ha az ízén nem szeretnénk módosítani, csak az erősségén, akkor vízzel is. Érdemes mindegyiket kipróbálni, habár lehetőleg nem este, lefekvés előtt...

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1014157957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása