A gofri valamiért édes sütiként került be a köztudatba, holott ez korántsem magától értetődik: simán lehet sós is, ha úgy készítjük. Ebben az esetben természetesen nem nutellával, lekvárral és tejszínhabbal kínáljuk, hanem grillezett gombával és padlizsánnal, és nem a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek, habár sosem lehet tudni az ilyesmit.
Pár hete kaptam egy gofrisütőt. A használati utasításban állt néhány gofri recept is, így nekiálltam elkészíteni őket, mintegy letesztelni, hogy melyik a legjobb. A gyerekek természetesen a vaníliakivonatos megoldást szerették a legjobban, amire pár napon belül szintén ráuntak. Én viszont, vesztükre, teljesen rákaptam a gofrikészítésre: egyszerűen nem tudtam lemondani róla, hogy pár perc munkával elkészül egy csomó édes vagy sós süti, amit bármivé át lehet alakítani, attól függően, hogy mit teszünk rá.
Mivel itt a grillszezon, és szezonban mindig grillezni kell, bármit és bármikor, szinte adta magát, hogy a sós gofrira grillezett zöldségeket tornyozzunk. Ez egy elképesztően jól sikerült megoldás lett, érdemes kipróbálni.
Serpenyőben is működik
Természetesen simán eltekinthetünk a faszénparázstól, az erdei (sőt, a szárított, vagy a termesztett gombát) nyugodtan meg lehet pirítani serpenyőben is. A padlizsánnal ugyanez a helyzet, ráadásul, amíg elkészül a családi mennyiségű gofri, a zöldségek is illatosra sülnek, és már csak rá kell őket tornyozni a gofri tetejére. Koktélparadicsommal, friss petrezselyemmel isteni!
Fotó: Shutterstock