15 perces vacsora: a sörleves kánikulában is barátunk, és korrekt egytálételnek is megfelel

15 perc alatt kész a vacsora

SóBors 2018. augusztus 7.

Nem bánjuk meg, ha kipróbáljuk ezt a levest, mivel korrekt egytálételként viselkedik, utána már nem is kívántunk semmi mást - vagyis egy fazék levessel meg is oldottuk az ebéd vagy vacsora kérdést. Ajándék a nagy melegben.

Ennek az ételnek is számtalan verziója létezik, van, aki zellerszárat tesz bele, van, aki sárgarépát, meg mindenféle zöldségeket, sőt, a sült szalonna, vagy a kolbászchips is gyakori vendég a sörlevesekben. Ezek nem rossz megoldások, ki lehet próbálni így is, most azonban egy sörre és sajtra koncentráló alapreceptet mutatunk be.

cheddar_sajtos_sorleves.jpg

Mivel nem kell zöldséget pucolni (kivéve a hagymát és a fokhagymát), és semminek sem kell megpuhulnia, nagyon gyorsan el is készül az étel. Sőt, még alaplé sem kell hozzá, (amivel tudom, az őrületbe kergetünk mindenkit), mert ott van a sör. Egy löttyintés a fazékba, egy a pohárba...

Erről jut eszünkbe

Szóval, rossz (?) hír, hogy ne legyenek illúzióink, a városi legendával ellentétben az alkohol nem párolog el teljesen főzés közben. Gondolj csak a forralt borra, na ugye! Vagyis, ez egy felnőtt étel, ez van. Hacsak nem alkoholmentes sörből készítjük, bár én nem szoktatnám rá a gyereket a sör ízére. Felnőtteknek viszont tényleg isteni eledel!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8514152765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása