A szilvás sütik csodálatosak, a gyümölcs savanykásan édes, intenzív íze jól passzol az édes tészták mellé. Ezt a sütit is bátran ajánljuk, a piskóta habos-könnyű, szinte elrepül, mégsem nehéz elkészíteni.
Ugyanezt a receptet egyébként sok másféle gyümölccsel is süthetjük. Jó bele a meggy, ha konzerv vagy mirelit, akkor alaposan le kell csepegtetni. Passzol hozzá a málna, a sárgabarack, az áfolya, de akár egy felengedett (és megint csak: lecsepegtetett) mirelit erdei gyümölcs keverék is tökéletes hozzá.
A könnyű-habos piskóta titka az, hogy betartsuk a készítés sorrendjét, és valóban először habosra keverjük a vajat a cukorral, aztán pedig egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, egy-egy percet adva minden darabnak. Ha így teszünk, látni fogjuk, hogy már a tojásos massza is milyen habos lesz, mire a végére érünk a keverésnek.
Végül pedig: a liszt átszitálása úri huncutságnak tűnik, és valóban, nem omlik össze a világ, ha nem szitáljuk át, de ha nem spóroljuk le ezt a múveletet, azzal is egy árnyalatnyit könnyebb lesz a piskóta. Persze csak akkor, ha utána óvatosan fogatjuk a tésztába az átszitált lisztünket.
Porcukorral megszórva magában is isteni, de ha még tovább fokoznánk az élvezeteket, egy gombóc finom vaníliafagyi, vagy egy görög joghurt kevésbe vaníliás cukorral kikeverve remekül passzol hozzá.