Fokhagymakrémleves kéksajtos pirítóssal - csak egy pohár fehérbor kell a boldogsághoz

Jól megkomponált francia vacsora húsz perc alatt

SóBors 2018. július 18.

A fokhagymakrémleves nem tartozik a csúcsgasztronómia szférájába, habár kétségtelenül finom. Ha viszont igazi ínyencséget akarsz készíteni, akkor adjál hozzá kéksajtos pirítóst és már kész is az isteni finom vacsora.

A fokhagymakrémlevesben az a jó, hogy elég gyorsan elkészíthető, de azért beláthatjuk, hogy nem tartozik az igazán cizellált ízvilágú ételek közé. Viszont rögtön beugrik egy kellemes, édes-bús tangóharmonika dallam, és vele együtt Párizs hangulata.

fokhagyma_kremleves.jpg

Ha pedig Párizs, akkor sajt! Minél illatosabb, annál jobb. A legtöbb magyar sajtot rögtön ki is zárhatjuk, és a tipikus olasz fajtákat is hagyjuk meg inkább máskorra. Gondolkozz inkább valami finom kéksajtban, ami a forró pirítósra olvadva adja ki az igazi ízét!

keksajtos-piritos.jpg

Fotó: Shutterstock

Ez persze csak egy opció, ha éppen nincsen annyi időnk, akkor megpiríthatunk gyorsan helyette egy-két szelet pirítóst, és kisebb kockákra vágva beledobhatjuk azokat is a kész levesbe.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr414104257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása