Isteni túrógombóc zsemlemorzsa nélkül - cseréld le a prézlit, nem bánod meg!

Édes-vaníliás tejföllel az igazi!

Belsőolga 2018. július 8.

A túrógombóc az egyik kedvenc csemegénk. Az benne a legjobb, hogy úgy főétel, hogy valójában desszert: sok cukros-vaníliás tejföllel, és porcukorral ellenállhatatlan, még a gyerekek is biztosan megeszik. Mogyoróba forgatva pedig sokkal értékesebb, de főleg finomabb étel lesz belőle. 

Nem akarunk senkit elbizonytalanítani, de amilyen könnyű a túrógombócot elkészíteni, olyan könnyű elrontani is, kivéve, ha úgy csinálod, ahogy most leírjuk. A jó túrógombócnak annyi a titka, hogy hagyni kell állni a masszát, hogy a búzadarának legyen ideje megdagadni. Ettől lesz olyan könnyű és finom a végeredmény.

Ha fontos számodra, hogy kevesebb szénhidrátot fogyassz, a tetejére szánt tejfölt porcukor helyett valamilyen alternatív édesítőszerrel - nyírfacukor, eritrit - keverd ki. A mogyorós bunda is lassítja a felszívódását, így egészségesebb desszertet kapsz, ami ugyanolyan finom, mint a klasszikus változat.

turogomboc.jpg

Persze, még ezt is lehet fokozni, ha a tojást nem egyszerre ütjük bele, hanem a fehérjét előbb kemény habbá verjük, amitől még könnyebb, még levegősebb lesz a gombócunk. Három tojás fehérjét nagyjából három percig tart habbá verni, szóval nem egy nagy időbefektetés, megéri.

A nagy trükk

Lássuk be, a pirított zsemlemorzsa nem túl érdekes bevonat a túrógombócon. Egyszer, egy hirtelen ötlet nyomán (és főleg, mert volt otthon), törökmogyorót daráltam, megpirítottam száraz serpenyőn, és ebbe forgattam a túrógombócokat. Azóta másképp nem is készíthetem, a családom ragaszkodik ehhez a megoldáshoz. Kóstoljátok meg ti is, nem fogtok csalódni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9114079179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása