Mindenkibe be van építve egy középkategóriás vákuumozó gép, mutatjuk, magunkon!

Vákuumozás szívószállal, ahogy mi csináljuk

Belsőolga 2018. június 30.

A vákuum az egyik legkörnyezetkímélőbb tartósítási módszer: nem kell hozzá sem vegyszer, sem extra energia, csak el kell vonni az oxigént az élelmiszer közeléből, így az sokkal tovább friss marad. Erre a célra lehet kapni sok pénzért vákuumozó gépet, vagy van egy másik, nulla forintos módszer, amit most kipróbáltunk nektek.

Az elmélet szerint a tüdőnk éppen annyira alkalmas a vákuumozásra, mint egy középkategóriás vákuumozó szerkezet. Oké, egy öt literes zacskóból nem biztos, hogy ki tudnánk szippantani a levegőt pusztán a vitálkapacitásunk segítségével, de egy kisebb tasakból simán. Sportemberek vagyunk ugyanis, amihez kell a tüdő. Bár anélkül is menne, alighanem.

vakuumozas.jpg

A gyakorlat pedig úgy néz ki, hogy betesszük az élelmiszert egy húzózáras tasakba, összezárjuk, csak egy pici nyílást hagyjunk a száján, amibe éppen befér egy szívószál. Ezen keresztül szippantjuk ki a levegőt, természetes úton, és az ismert módszerrel: a szánkkal.

Csak arra vigyázzunk, hogy ne folyadék legyen a zacskóban, vagy legalább ne érjen bele az eszközünk, mert akkor a szívószál vákuumozó berendezés helyett szívószálként fog viselkedni, és egy laza szürcsöléssel megisszuk a páclevet, vagy hasonlót, amit nem szeretnénk.

Így működik a vákuumozás szívószállal, nézzétek a videónkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514062693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása