Csinálta nekünk a nagymamánk, és mi is csináljuk majd az unokáknak. Reggelire, vacsorára, hidegben, melegben, a lényeg, hogy ne együk egyedül.
Bundáskenyeret régen akkor sütött a háziasszony, amikor a kenyér már annyira megszikkadt, hogy már nem esett jól csak úgy beleharapni. Ebből következik, hogy semmi baj, ha az otthon fellelt kenyér másodlagos frissességű, bundáskenyérnek éppen jó lesz még.
A bundáskenyér vacsora meghitt dolog. Nem is kell mellé más, csak egy bögre forró tea, meg egy szalvéta, amibe kortyolás előtt beletörölhetjük a durván zsíros kezünket, szánkat. A bundáskenyér olcsó, mégsem lenézett étel. Mindent egybevetve száz forintból kijön négy ember vacsorája.
Édes verziója is van ám
Ha ti is édesszájúak vagytok, akkor az utolsó néhány szeletnél tehettek a tojásba cukrot és fahéjat, majd így dobjátok a kenyeret az olajba. A hatás tovább fokozható lekvárral, de azt már csak a tányéron mártogassátok a kész bundáskenyérrel.