A bundáskenyér meghitt étel, és száz forintból meg is van az egész családnak

Olaj nélkül, sütőben is lehet sütni a bundáskenyeret, de minek?

SóBors 2018. május 30.

Csinálta nekünk a nagymamánk, és mi is csináljuk majd az unokáknak. Reggelire, vacsorára, hidegben, melegben, a lényeg, hogy ne együk egyedül.

Bundáskenyeret régen akkor sütött a háziasszony, amikor a kenyér már annyira megszikkadt, hogy már nem esett jól csak úgy beleharapni. Ebből következik, hogy semmi baj, ha az otthon fellelt kenyér másodlagos frissességű, bundáskenyérnek éppen jó lesz még.

3835370_63afe7d0eb196f09181d9da74c0270ba_wm.jpg

A bundáskenyér vacsora meghitt dolog. Nem is kell mellé más, csak egy bögre forró tea, meg egy szalvéta, amibe kortyolás előtt beletörölhetjük a durván zsíros kezünket, szánkat. A bundáskenyér olcsó, mégsem lenézett étel. Mindent egybevetve száz forintból kijön négy ember vacsorája. 

Édes verziója is van ám

Ha ti is édesszájúak vagytok, akkor az utolsó néhány szeletnél tehettek a tojásba cukrot és fahéjat, majd így dobjátok a kenyeret az olajba. A hatás tovább fokozható lekvárral, de azt már csak a tányéron mártogassátok a kész bundáskenyérrel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9613846366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása