A falafelt még az is szereti, aki viszolyog a hús nélküli ételektől. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy totálisan húsfaló ismerősömmel sikerült megszerettetnem a falafelt. Jó, kicsit füllentenem kellett hozzá, de megérte.
Az történt, hogy Párizsban betértünk egy arab gyorskajáldába, és mivel én jobban ismertem ezeket az ételeket megkért, hogy válasszak neki valami húsosat. Választottam. Mikor az egészet jóízűen befalta elárultam, hogy ebben egy gramm hús sem volt. Meglepődött, de azóta sem veti meg ezt a kaját.
Szóval ezzel csak azt szerettem volna elmondani, ha jól van megfűszerezve a falafel, még az is szívesen megeszi, aki egyébként hidegrázást kap a „kecskekajától".
Bónusz: tahini recept
Hogy lássátok, mennyire komolyan gondoljuk, még a tahinit, vagyis a szezámpasztát is saját kezünkkel fogjuk elkészíteni. Ez a legegyszerűbb az egészben, és rendkívül pénztárcakímélő is. Hogy miért? Mert a legtöbb gyári kiszerelésért simán elkérnek minimum 1000 forintot, a házilag elkészített pedig körülbelül 300 forintból kihozható. És persze a háziban nincsen semmilyen tartósítószer, vagy adalékanyag.